sestdiena, 2011. gada 4. jūnijs

Brīvie radikāļi mūsu dzīvē un kā ar tiem cīnīties?


Salīdzinot  ar mūsu senčiem, mūsu dzīve ir stipri izmainījusies. Piesārņota vide,  dažādi kaitīgie faktori un ieradumi, kā, piemēram, nepareizi sabalansēts uzturs, garīga pārslodze, medikamenti, smēķēšana, alkohols, sadzīves ķīmija, kaitīgi darba apstākļi, stress, pārāk intensīvs saules starojums un citu neveselīgu darbību dēļ organismā palielinās toksisko vielu daudzums, kuru darbības rezultātā rodas brīvie radikāļi. Brīvie radikāļi veidojas arī dažādu iekaisumu un infekciju rezultātā.
Cilvēka  organismā ir vairākas aizsargsistēmas (imūnsistēma, aknas), kas darbojas lai novērstu brīvo radikāļu iedarbību  organismā. Akna ir ļoti svarīgs orgāns mūsu organismā, kas aizsargā mūs no brīvo radikāļu iznīcinošas iedarbības. Tomēr, ja akna pietiekami nefunkcionē mūsu organisms ir pakļauts intoksikācijai (saindēšanai) kā rezultātā mēs slimojam.

Brīvie  radikāļi ir tie, kas izraisa šo šūnu bojājumus, kā rezultātā vājinās imūnsistēma un palielinās risks attīstīties dažādām infekcijām un audzējiem. Pastāv uzskats, ka arī cilvēka organisma novecošanas pamatā ir brīvo radikāļu nodarītie bojājumi. Jo kaitīgāka apkārtējā vide un dzīvesveids, jo organismā vairāk brīvo radikāļu. Lai cīnītos ar nelabvēlīgo faktoru ietekmi ir jālieto antioksidanti - vielas, kas neitralizē brīvos radikāļus.
Kā mēs jau zinām, tad antioksidanti ir dažādi vitamīni, minerālvielas un fermenti, kas aizsargā organismu no brīvo radikāļu veidošanās.  Bagātas  diētas ar augļiem, riekstiem un dārzeņiem jau sen tiek uzskatītas par izcilu antioksidantu avotu. Vitamīnu un minerālvielu nozīme uzturā ir kā papildus antioksidantu citām savām bioloģiskām funkcijām. Pret brīviem radikāliem veiksmīgi cīnās dabas radītie antioksidanti, kas sevišķi daudz ir dažās garšvielās, ogās un augļos – C, E, A vitamīni, betakarotīns, selēns, polifenoli – flavonoidi (tie ir augļu, ogu esošie fenoli) u.c.
Cilvēkam, kurš lieto pilnvērtīgu uzturu, nebūtu nepieciešami papildus antioksidanti, tomēr  sakarā ar kaitīgo faktoru ietekmi uz mūsu veselību un pastiprinātu brīvo radikāļu nonākšanu mūsu organismā mums rodas nepieciešamība papildus uzņemt antioksidantus, lai neitralizētu mūsu organismā kaitīgās molekulas.
Pasaulē  šobrīd pieejami oficiāli apstiprināti dati par dažādu ogu, augļu, garšvielu un pārtikas produktu antioksidantu spējas raksturojumiem, kas atrodami ASV Zemkopības departamenta apkopotojos ORAC datos. Zinātnieki ir izstrādājuši īpašu standarta skalu ORAC (Oxigen Radical Absorbance Capacityangl.val.) Skābekļa radikalu absorbcijas jauda, ​​kurā ar summu nosaka antioksidanta līmeni dažādos pārtikas produktos. Ir zināms, ka pēc ORAC skalas tādi augļi un ogas, kā granātāboli, mellenes, dzērvenes un daudzi citi  ir novērtēti kā ļoti augsti antioksidanti.
Pievienotajā video uzskatami parādīts, kā jūsu organismā strādā antioksidants.
Ja mēs vēlamies būt ilgi veseli, skaisti, neslimot un lēnāk novecot, tad ieteicams papildināt savu pārtiku ar bioloģiski aktīvām vielām (uztura bagātinātājiem), kas satur mums tik ļoti nepieciešamos antioksidantus.


Tātad, iepazīstināšu, kas tad ir ASAI OGA? Kādēļ tai ir pievērsta tik LIELA INTERESE un ko mēs no tās varam iegūt!


Acai ogu noslēpumu un tās antioksidanta īpašības zinātnieki atklāja tikai 2004 gadā!  Veicot pētnieciskos darbus Amazones piekrastē ārstus pārsteidza fakts, ka vietējie iedzīvotāji, kuri tik daudz laika pavadot laiku saulē bez apģērba neslimo ar ādas slimībām vai vēzi. Tie ilgi izskatās jauni un vecie ļaudis ir pilni  enerģijas. Analizējot  aborigēnu uzturu, pētnieki atklāja, ka vietējie pārtikā  izmanto maz pazīstamo ogu - Acai.
Amazones brīnums! Brazīlieši  acai sauc par " Amazones pienu." Acai oga ir kļuvusi populāra visā pasaulē. To var sastapt Centrālās un Dienvidamerikas tropos. Ziemeļaustrumu Brazīlijas reģionā starp Para un Amapa. ASAI ogai ir maza, apaļa, tumši violeta kaulene apmēram 1 collu (25 mm) apkārtmērā. Gatavie augļi ir tumšā purpura krāsā. Šīs ogas ir nedaudz mazākas par vīnogām,  kas satur  augstu antociānu saturu. Acai palmas aug līdz 15-30 metru augstas, ar 3 metrus lielām lapām.
Ogas Ķīmiskais sastāvs:

Satur sterīnu, no kuriem - 78% beta-sitosterīna. Kopējais vitamīnu sastāvs uz 100g E vitamīna - 45mg. eļļas no kura veido 17% tokotrienolus.


Taukskābju sastāvs%:
Oleīnskābe -      60%

Palmitīnskābe   22%
Linolskābe -     12%
Arahinovaya skābe -     2,5%
Palmitoleīnskābe -     2%
Stearīnskābe -            2%
Linolēnskābe

Ogas diētiskā vērtība un lietderība

Jaunākie pētījumi pierādījuši, ka asai ogai ir svarīga loma vēža terapijā nākotnē, lietojot  to regulāri pārtrauc vēža un citu audzēju šūnu veidošanos un attīstību. Zinātnieki  ir pierādījuši, izmantojot Acai ogu kā ikdienas papildus diētu, jūs drīz ievērosiet lieliskus rezultātus. Šīs ogas priekšrocība ir tāda, ka palīdz atbrīvoties no liekā svara, tādad tas  ir vairāk nekā tikai līdzeklis cīņā pret aptaukošanos. Tā palīdz  iztīrīt toksīnus no ķermeņa un palēnināt novecošanās procesu. Tā satur augstu kaloriju daudzumu (100 g - 182 kal), proteīna, kā govs piens, taču pēc enerģētiskās vērtības un tauku satura, to apsteidz.  

Papildus šī oga arī:

Satur vitamīnus A, B1 (tiamīns), B2 (riboflavīns), B3 (nikotīnskābe niacīns), C (askorbīnskābi), E (tokoferols), D, dzelzs, kālijs, fosfors, kalcijs;

Satur neaizvietojamo taukskābju kompleksu: Omega 3, Omega 6 un Omega-9 un citas būtiskas aminoskābes, kā cianidīns, kas kavē aptaukošanos un diabēta attīstību; Pazemina holesterīna līmeni; Uzlabo imūnsistēmu, palīdz atjaunot muskuļu darbību (īpaši svarīgi, fiziski smaga darba  veicējiem);

Ir  vispārēja tonizējoša iedarbība,  iesaka pacientiem ar anēmiju;

Palielina enerģiju un darba spējas;

Normalizē miegu;

Uzlabo redzi;

Normalizē asinsspiedienu, asinsvadu un nervu sistēmas darbību;

Uzlabo atmiņu un smadzeņu aktivitāti;

Uzlabo kuņģa gremošanu, novērš aizcietējumus;

Aptur Alcheimera un Parkinsona slimību attīstību.

Tādēļ, cienījamais Lasītāj/a vēlos Tevi iepazīstināt ar vienu no kompānijas NWA piedāvāto produktu, kuras sastavā ir Asai ogas koncentrāts. Šo produktu lieto jau daudzās valstīs, un tas pamazām ienāk arī Latvijas tirgū.

Lietoju pati un varu rekomendēt to darīt arī JUMS.


Kompānija Network Worl Allianse piedāvā 4 (četru veidu) asai sulu, katrai no tām ir atšķirīgas sastāvdaļas. Klients var izvēlēties sev piemērotāko. Kā redzams attēlos šo veselīgo un enerģijas bagāto produktu var iegādāties gan pudelēs, gan paciņās (koncentrātu).

Šeit Jūs variet iepazīties ar elektronisko  katalogu: http://www.youblisher.com/p/89741-Acai/ 

Kompānija  Network Worl Allianse Asai sulu piedavā kā rūpīgi sabalansētu un līdzsvarotu dzērienu, kura sastāvā ir 19 ogas un augļi. Šajā veselības kokteilī ir ietverts: ASAI oga, gaišās un tumšās vīnogas, ličī auglis,  bumbieri, banāni,  aserola (melno ogu pīlādzis), kama-kama, aronijas,  naši augļi,  plūmes, aprikozes, dzērvenes,  kivi, zilenes, brūklenes, marakuja,  mellenes, un granātābols.
Atceries, ka antioksidanti darbojas kopā kā komanda. Jūsu organisms labāk reaģēs uz sulas kombināciju, kas sajaukti ar citām augļu sulām nevis tikai vienu sulu.


i-Veikals ir pieejams Reģistrētiem lietotājiem !
Par reģistrāciju sazinies ar mani : tel +371 26434049
Skype: inese994

Izmantoti informacijas avoti:

http://www.antioxidants-for-health-and-longevity.com/orac-values.html

http://www.healthandalternatives.com/acai_berry.html  

 

Nav komentāru: